Bericht aan alle leden van TC Laarne

Er kan eindelijk getennist worden in Tennisclub Laarne vanaf 1 april 2021. En daar zal iedereen ongetwijfeld enorm blij mee zijn. Ook wij! Naar dit moment hebben we toegeleefd. Wij zijn dan ook verheugd jullie te verwelkomen op TC Laarne, zeker na deze uitzonderlijk moeilijke en lange winterperiode. Laat ons ervan genieten om terug een balletje te kunnen slaan, laat ons genieten van het weerzien, maar laat ons het vooral veilig houden.

In de huidige corona-omstandigheden is het een uitdaging dat we met z’n allen de opgelegde coronaregels strikt opvolgen. Wij rekenen erop dat iedereen zich gedisciplineerd houdt aan de richtlijnen.

Laten we samen ons steentje bijdragen in de strijd tegen Corona.

Weet ook dat van zodra je de club betreedt, je akkoord gaat met de Play Safe & Go regels en dat je zelf verantwoordelijk bent voor eventuele overtredingen!

2021-03-20_17h11_47
We brengen graag een aantal regels speciaal onder jullie aandacht, omdat we ze zeer belangrijk vinden!

Algemene regels…

☺ Dé belangrijkste regel is en blijft: respecteer de regels van social distancing. We houden 1.5m afstand van elkaar. Ook tijdens het dubbelspel hou je deze regel in gedachten en blijf je op veilige afstand van jouw partner.

2021-03-24_12h12_14-300x424

☺ Gelieve voor en na het spelen de handen te wassen en/of ontsmetten : Was je handen grondig en regelmatig met water en zeep. Breng jouw ontsmettende handgel mee. Uiteraard is handgel eveneens aanwezig op de club, zowel bij de ingang van de terreinen als aan de toiletten.

☺ Een mondmasker is verplicht voor +12 jarigen behalve als je op het terrein bent als speler of trainer. Dus enkel tijdens het tennissen hoeft het masker niet.

☺ Na het tennissen dient het terrein geveegd te worden. Let wel dat men de handen grondig ontsmet alvorens tot vegen over te gaan.

☺ Beperk het aantal verschillende speelpartners.

☺ Ga niet spelen als je zelf ziek bent of één van je gezinsleden ziek is of symptomen van een luchtweginfectie vertoont.

☺ Ga niet onmiddellijk opnieuw sporten na een periode van koorts. Wacht minstens evenveel dagen met spelen dan dat je koorts hebt gehad en let op dat je na een periode van inactiviteit rustig heropstart.

Hoest of nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes.

☺ Neem extra voorzorgsmaatregelen bij contacten met personen uit de risicogroepen.

Verzamel niet met meerdere spelers aan of op de tennisterreinen.

Toeschouwers zijn niet toegelaten. Maar… Kinderen onder de 12 jaar die les komen volgen moeten steeds begeleid zijn door een ouder, hetzij mama of papa. Eénmaal het kind afgezet bij de trainer verlaat de ouder de club.

☺ Kinderen onder de 12 jaar kunnen nooit zonder één van de ouders vrij sporten.

Het clubhuis is gesloten, ook de kleedkamers en douches. Het toiletbezoek proberen we eveneens te beperken op de club. Ga voor je vertrekt thuis naar het toilet. De heren zijn solidair met de dames en urineren niet tegen een boom of een haag. Bij nood kunnen de toiletten gebruikt worden. Ontsmettingsalcohol is aanwezig en gelieve de toiletbril te sluiten bij het doorspoelen.

☺ Er zijn geen vuilbakken op de club: neem je afval mee naar huis, laat niets rondslingeren.

Van zodra je de club betreedt, ga je akkoord met de Play Safe & Go regels en ben je zelf verantwoordelijk voor eventuele overtredingen.

Lessen en recreatief tennis…

Sinds 24 maart gelden volgende maatregelen voor lessen en recreatief tennis :

Jeugd t.e.m. 13 jaar (°2008):
Outdoor sporten is toegestaan voor groepen tot 25 personen, trainer niet inclusief.
Bij jeugd is er 1 persoon van het huishouden als publiek toegelaten.

☺  Jeugd vanaf 13 t.e.m. 18 jaar:
Outdoor sporten is toegestaan voor groepen tot 10 personen, trainer niet inclusief.
Er is geen publiek toegelaten, behalve bij een G-sporter (1 begeleider).

☺  Volwassenen:
Vanaf zaterdag 27 maart is outdoor sporten enkel nog toegestaan voor groepen tot 4 personen, trainer inclusief en verplicht 1,5m afstand tijdens het sporten.
Er is geen publiek toegelaten