Tennislessen

Tijdens het zomerseizoen, vanaf april tot oktober, kan je les volgen bij Tennisclub Laarne.

PROGRAMMA 2024
Tennislessen naar ieders verwachting, voor elke leeftijd, voor elk niveau, in groep of privé, in pakket of per beurt, kortom… alles is mogelijk.

We bieden een lessenpakket aan van 8 weken. Deze lessenreeks wordt georganiseerd in groepjes, met tennissers van een vergelijkbaar niveau. Dit pakket vangt aan op woensdag 17 april of zaterdag 20 april 2024. 

Naast dit lessenpakket, kunnen lessen in groep of privé worden aangevraagd (één enkele les of een aantal lessen naar keuze).

Ontdek hieronder onze mogelijkheden!

Tennislessen voor kinderen

Bij TC Laarne begeleiden wij kinderen vanaf 5 jaar.

Wil jouw kind op een speelse en toffe manier kennismaken met tennis of op een recreatieve manier de kneepjes van het vak aanleren, dan stellen wij jouw kind graag het basispakket voor.

Bij het kids– of tienerpakket vullen we deze tennislessen aan met coördinatie- en conditietraining en werken we aan vaardigheden zoals snelheid en wendbaarheid. We gaan meer spelen (16u ipv 8u)* en verdiepen ons in specifieke tennisvaardigheden. Dit pakket richt zich tot spelers die sneller vooruitgang willen boeken.

*8x 1u / week tennisles op woensdag of zaterdag en 8x 1u coördinatietraining in spelvorm (conditie, coördinatie, snelheid en wendbaarheid) op woensdag

*de tennislessen worden georganiseerd in groepjes van 4 tot maximum 6 kinderen, terwijl de conditietraining doorgaat in grotere groepen.

Basispakket kids 5 - 16 jaar
95pp voor 8 lessen
Kinderen van 5 t.e.m. 16 jaar
Kostprijs per kind
Inbegrepen :
8x 1u recreatief tennisplezier
op woensdag of zaterdag
Kidspakket 5 - 9 jaar
150pp voor 16 lessen
Kinderen 5 t.e.m. 9 jaar
Kostprijs per kind
Inbegrepen : 8x 1u / week tennisles in groep op woensdag of zaterdag en 8x 1u coördinatietraining in spelvorm (conditie, coördinatie, snelheid en wendbaarheid) op dag nader te bepalen
Tienerpakket 10 - 16 jaar
150pp voor 16 lessen
Kinderen 10 t.e.m. 16 jaar
Kostprijs per kind
Inbegrepen : 8x 1u / week tennisles op woensdag of zaterdag en 8x 1u coördinatietraining in spelvorm (conditie, coördinatie, snelheid en wendbaarheid) op woensdag
  • Bovenvermelde prijzen zijn geldig voor kinderen die zich als lid aansluiten bij Tennisclub Laarne. Wie niet aansluit als lid, betaalt 20€ extra voor de administratie en verzekering. Deze verzekering voor niet-leden is niet inbegrepen in bovenvermelde tarieven.

    Uiteraard raden wij aan te opteren voor een lidmaatschap zodat de kinderen kunnen oefenen wat ze hebben geleerd. De prijzen voor de abonnementen vindt u hier. Kinderen t/m 9 jaar betalen slechts 35€ (of 40€ na 1/3) als zomerdaglid terwijl de jeugd t/m 17 jaar 65€ (of 70€ na 1/3) betaalt hiervoor.

  • Basispakket kids voor kinderen met geboortejaar 2008 t.e.m. 2019
    Kidspakket 5 – 9 jaar voor kinderen met geboortejaar 2015 t.e.m. 2019
    Tienerpakket 10 – 16 jaar voor kinderen en jongeren met geboortejaar 2008 t.e.m. 2014

Tennislessen voor volwassenen

TC Laarne biedt een pakket van 8 lessen aan, een zeer toegankelijk programma voor spelers van elk niveau. Beginner, half gevorderd of gevorderd, bij ons kan je altijd terecht!

Benieuwd om te leren tennissen, dan begeleiden wij je graag als beginner, starter of herstarter.

Heb je reeds enige ervaring en wil je jouw techniek en vaardigheden verder ontwikkelen, ook dan kan je perfect aansluiten en inschrijven voor het lessenpakket.

Tennissers vanaf 17 jaar kunnen deelnemen aan deze tennislessen.

Lessenpakket volwassenen
115pp voor 8 lessen
Kostprijs per volwassene
Inbegrepen :
8x 1u tennisles op zaterdag

Tennislessen op maat

Heb je niet voldoende aan het lessenpakket? Heb je gewoon zin in meer? Wil je bepaalde slagen of een techniek verder uitwerken? Wil je je verder verdiepen in andere tennisvaardigheden als coördinatie, conditie, snelheid, wendbaarheid… Alles is mogelijk. Vraag ernaar en dan werken wij graag een pakket uit op maat. 

Het kan gaan om privé of groepslessen.

Zowel kinderen als volwassenen kunnen lessen op maat aanvragen.

Een pakket op maat is enkel mogelijk voor leden van TC Laarne.

Privéles
38
1 deelnemer
Duoles
22persoon
2 deelnemers
Groepsles (3)
16persoon
3 deelnemers
Groepsles (4)
15persoon
4 deelnemers

Wat je nog moet weten!

Kalender

De lessen vangen aan op woensdag 17 en zaterdag 20 april 2024.

De exacte planning (tijdschema) wordt later overgemaakt, eens gefinaliseerd…

Noteer alvast deze data in jouw agenda!

Wij houden rekening met de volgorde van inschrijvingen. Dus hoe sneller je inschrijft, hoe beter! Eens de lessenpakketten ingevuld zijn, kom je op de wachtlijst terecht.

Wij vormen groepjes van vergelijkbaar niveau en streven naar een optimale leservaring voor elke lesvolger.

Opgelet : Enkel bij lessen op maat kan er rekening worden gehouden met specifieke voorkeuren zoals lesinhoud, voorkeur voor trainer e.d.

De tennislessen zijn weersafhankelijk

Wij hopen allen op vele mooie zomerse dagen maar… helaas is dat niet altijd het geval. Bij of na hevige regen is het verboden de terreinen te betreden. Bij plasvorming wordt de tennisbaan glad en kan je de staat van het terrein ernstig beschadigen en kan er beslist worden de les te verplaatsen.

Indien de les niet kan doorgaan omwille van het weer, dan voorzien wij een inhaalles. Hiervoor voorzien wij na het lessenpakket 2 reservewoensdagen of -zaterdagen.

Tennisracket

Geen tennisracket? Dat lossen we even op!

Kinderen en jongeren tot 16 jaar kunnen gratis een racket gebruiken tijdens de les!

Voor de volwassenen… Overweeg je een tennisracket te kopen, dan verwijzen wij je graag door naar onze samenwerkende winkel op slechts 5 minuutjes van de club. Bij Tennispro kan je rackets kopen naar ieders niveau en budget. Wil je vooraf rackets testen ook dat kan! Neem hiervoor met ons contact op of met de Tennispro winkel, Heirweg 21 te Kalken (09/273 72 02)

Ben je beginner en twijfel je eraan of het tennissen jou ligt, dan kan je ook een racket huren op de club aan 3€ per beurt.  Wij raden je aan dit op voorhand door te geven, zodat we een racket voor je kunnen reserveren. Hou er wel rekening mee dat het aanbod rackets bijzonder groot is en wij dus niet kunnen garanderen dat het uitgeleende racket in de lijn van uw niveau, lichaamsbouw of verwachting ligt. Uiteraard zullen wij dit zoveel als mogelijk trachten benaderen. Een eigen racket is natuurlijk de beste keuze.

Tennisschoenen

Tennissen op gravelterreinen vereist aangepast schoeisel.

Kies daarom voor tennisschoenen met een specifieke gravelzool of met een all court zool.

Enkel tennisschoenen zijn toegestaan en geen andere, zoals vb. loopschoenen. Dit is van belang voor uzelf als speler (opgelet voor eventuele blessures!), maar ook voor de staat van de terreinen.

Zonder aangepaste schoenen wordt men niet toegelaten op het terrein of kan men gevraagd worden het terrein te verlaten.

Weetje : als lid van TC Laarne ontvang je 20% korting op schoenen die je koopt in de Tennispro winkel!

Tennisballen

Tijdens de les maak je gebruik van lesballen en hoef je dus geen tennisballen mee te brengen.

Kom je graag oefenen wat je tijdens de les hebt geleerd, dan gebruik je natuurlijk jouw tennisballen. Ook in het clubhuis kan je tennisballen aankopen!

Bespanservice

Is jouw racket toe aan een nieuwe besnaring? Op onze club kan je terecht voor een snelle en professionele bespanservice!

Ook kan je jouw racket binnenbrengen in de Tennispro winkel.

Voorwaarden

Om les te volgen, hoef je geen lid te zijn van Tennisclub Laarne maar…

Uiteraard krijgen onze eigen leden voorrang. Niet-leden dienen een supplement te betalen voor verzekering en administratie, hetzij 20€ voor kinderen en jongeren tot 16 jaar en 40€ voor volwassenen (vanaf 17 jaar).