TC Laarne in volle voorbereiding: voorjaarsonderhoud en verlichting

Beste tennisvrienden!

Een kleine update… We zijn nog steeds volop bezig. Van stilzitten is nog lang geen sprake… TC Laarne is in volle voorbereiding want het zomerseizoen lonkt!

Een groot onderhoud van de gravelterreinen, dé voorjaarsschoonmaak, is essentieel. Dus werden de gravelcourts heraangelegd.

Onze experts namen de terreinen onder handen : waar nodig werd de belijning weggehaald, de vervuilde bovenlaag werd verwijderd om nieuwe gravel aan te voeren, nadien te egaliseren om tot slot de gravelbanen te walsen. Met dit onderhoud zijn de terreinen alsnog niet speelklaar.

Wellicht sta ook jij te popelen om een balletje te slaan, zeker na deze moeilijke winterperiode, maar in ieders belang vragen wij nog even om geduld.

Waarom? Er kan nog steeds lichte nachtvorst optreden wat ervoor kan zorgen dat de gravel toplaag weer loskomt. Deze dient dan opnieuw te worden gewalst (ook wel “bollen” genoemd). Voldoende rust en walsen is noodzakelijk. Des te vaker er weer gewalst wordt (ook zonder vorst), des te beter de staat van de terreinen voor het komende seizoen. De gravel is nog te zacht, waardoor het terrein ernstig kan beschadigd worden. Bovendien zorgt een te zachte gravel  voor een onvoldoende balstuit.

Wij stellen alles in het werk om jullie zo snel als mogelijk te verwelkomen, maar zolang de terreinen dit niet toelaten (in functie van de weersomstandigheden) kunnen wij helaas géén groen licht geven.

Wij danken jullie alvast voor het begrip en houden jullie uiteraard op de hoogte.

Enkele dagen terug werd de verlichting geplaatst!
Vanaf heden is terrein 3 en 4 voorzien van een uniek verlichtingssysteem. Dankzij deze ledverlichting kunnen jullie nog meer tennisplezier beleven komend zomerseizoen.

MAAR OOK NAAST DE TERREINEN WERD ER HARD GEWERKT…
een klein voorsmaakje

Via facebook houden wij onze leden op de hoogte. Dus wie ons nog niet volgt op facebook, klikt best even op onderstaande link. “Like” onze pagina en mis geen nieuwtjes meer!

Trouwens… een oprechte DANK

aan alle leden die hun vertrouwen aan ons schenken
en eveneens aan alle helpende handen!

Bedankt lieve tennisvrienden!

Alleen SAMEN maken we van TC Laarne een succes.